Kerstcadeau 2018

Wat een mooi kerstcadeau zag ik zelf vanmorgen toen ik wakker werd. SNEEUW 
 
Hoe passend bij het kerstcadeau wat ik hier voor jullie uitschrijf. 
Heel enthousiast werd ik vanmorgen door mijn kids en man meegenomen naar het witte plakkerige sneeuw.
Na een sneeuwballen gevecht, tegenspel over naar een samenspel sneeuwpoppen maken.

 

KERSTCADEAU 2018 VOOR JULLIE

AANDACHT VOOR ELKAAR LAAT WARMTE EN LIEFDE STROMEN
Mijn kerstcadeau aan jullie - TIPS om gezellig samen te zijn.  
- mede geinspireerd door mijn zoon die vanmorgen blij verrast en verbaasd was over de voetafdrukken in de sneeuw.
Kijk mama! Een vogelspoor. Na het volgen tekende hij het spontaan na.

 

Leuk voor thuis met je gezin of als leerkracht in de klas. 

In de sneeuw:

  • Kijk nieuwsgierig en ontdekkend in de verse sneeuw. Welke sporen, afdrukken kun je vinden? Lukt het om deze na te tekenen?
  • Gebruik de sneeuw als een groot wit vel papier. Wat teken, schrijf jij er in?
  • Samenwerkend aan .....een sneeuwpop, iglo maken, fortmaken, of......

 

Voelen - Je lichaam als "papierenvel" 

  • Iemand tekent of  schrijft op je rug en jij raad wat de ander tekent of schrijft (bijv. een kerstboom met ballen)
  • Iemand vertelt jou een verhaal en tekent daarbij het verhaal op je rug. Lukt het je om het verhaal op je rug te volgen? Kort voorbeeld van een verhaal: Het sneeuwt (vingertoppen tikken over jouw rug), en lopen twee kindjes in de sneeuw (teken 2 poppetjes, of loop met je vinger over de rug) zij rollen sneeuwballen in de sneeuw (vuisten rollen over de rug)......krijg je al inspiratie? Hoe loopt dit verder af? ......Veel plezier samen. Wil je delen hoe jullie verhaal verder ging? Je mag het mij mailen.  

In beweging

Door een verhaal uit te beelden komt je lichaam in beweging. Heel speels maak je contact met krachten in jezelf die je goed kent of die je minder kent. Kom je in beweging binnen dan wel buiten je comfortzone. Wordt er een beroep gedaan op je fantasie, intuitie, flexibiliteit. Hoe fijn is dat om dat op een speelse leuke manier te versterken. Voor iedereen, volwassen of kind heel waardevol. 

Je kunt dit met zoveel mensen doen als je zelf wilt, ik schrijf het hier uit met twee personen. Je kunt na de eerste keer het nog een keer doen en de rollen omdraaien. 

  • Verhaal het nieuwe jaar in! 

1 is vuurpijl en ligt op de grond met de benen opgetrokken. De ander komt de vuurpijl kopen en pakt de vuurpijl op, stopt deze in zijn rugzak en loopt naar huis. 

thuis aangekomen wordt de vuurpijl neergelegt (benen weer opgetrokken). De koper wilt het lontje uitstrekken maar die zit wat vast, dat lukt niet zo goed. (de opgetrokken benen zijn het lontje, de koper strekt deze uit maar de eerst minuut houdt de vuurpijl zijn benen op zijn plek- bevroren spierspanning-) Na ca 1 minuut komt er langzaam beweging in de benen, (de vuurpijl laat zijn spanning in de benen los en volgt wat de koper met zijn benen doet.) Dan steekt de koper de lont aan (kieteld langs de benen van boven naar beneden) beneden bij de voeten aangekomen, gaat de vuurpijl af.......HOE gaat jouw vuurpijl af? De koper(s) aanschouwen vol verbazing, verwondering de bewegingen van de vuurpijl.  Wil je delen hoe jullie verhaal verder ging? Je mag het mij mailen, met een fototje of filmpje extra leuk!.

 

Benieuwd naar het kerstverhaal, vakantie of zomerzon verhaal? Tijdens mijn begeleiding, wandelingen, workshops komen ze geregeld langs. Jullie zijn altijd welkom.

 

VEEL SPEELPLEZIER en WARME LIEFDEVOLLE DAGEN!