Mensendieck therapie

IK WIL MIJN HOUDING VERBETEREN!!
IK WIL BEWUSTER VOELEN! 

 

MENSENDIECK

 
"Oefentherapie-Mensendieck leert je op een zelfstandige wijze controle te krijgen over je eigen lichaam. Een sterk lichaamsgevoel stimuleert gezond bewegingsgedrag en dat zorgt voor blijvend resultaat, óók op langere termijn. "
 
Lichaamsbewustwording & Coaching
Mensendieck praktijk Limmen heeft lichaamsbewustwording en persoonsgerichte coaching centraal staan in de behandelwijze. Je lichaam voelen, begrijpen en daar naar handelen zijn centrale thema’s.
 
Oefentherapie
Op een actieve wijze je lichaam weer in balans brengen. Met persoonsgerichte oefeningen werk je aan je lichaamsbalans, lichaamscontrole en lichaamsgevoel. Je wordt stabieler, krachtiger, leniger en meer ontspannen. Tijdens de oefentherapie wordt veel geoefend met een oefenbal om voorgaande doelen te bereiken.
 
Houdingscorrectie
Je leert kritisch naar jezelf te kijken en te voelen. Verbanden tussen je lichamelijke klachten en eigen bewegingspatroon worden duidelijk en zonodig doorbroken. De eerste stap voor gedragsverandering is gezet. Hierna wordt gewerkt aan het toepassen en volhouden van een vernieuwd en effectief bewegingspatroon.
 
LEES: onderstaand artikel over kinderen gamen zich letterlijk een bochel.
 
Ontspanningstherapie
Ontspanningstherapie geeft je grip op lichamelijke en mentale spanning. Door verschillende ontspanningstechnieken en ademtherapie ontdek je of onnodig verhoogde lichaamsspanning samenhangt met een probleem of situatie. Je leert adequaat te reageren op lichaamssignalen en zo je lichaam weer de baas te zijn. Je ontwikkelt het vermogen om "levende ontspanning" toe te passen en spanningen en stress aant te pakken.
 
 
Mensendieck behandeling effectief bij onder andere:
Nekklachten Armklachten Rugklachten Scoliose Stress Ademklachten Hyperventilatie Spanningsklachten RSI / KANS Burnout Slaapproblemen Verminderde motoriek Klachten ten gevolge van werkzaamheden UIT Balans
 
 
 
Akersloot in het Medisch Centrum d' Oude Jacobus
Limmen in het Gezondheidscentrum op de Zonnedauw
praktijk voor oefentherapie Mensendieck - Sandra Roubos Mensendieck en psychosomatisch therapeut
 
Vergoeding voor Mensendieck therapie valt voor jongeren onder de 18 jaar in het basispakket en voor volwassen in het aanvullende pakket. Bekijk de voorwaarde van uw zorgverzekering voor meer info. 
 
 

De Mensendieck praktijk Limmen in Noord-Holland is werkzaam voor iedereen die gemotiveerd is om aan zijn eigen herstel te werken en naar zichzelf te kijken. Regio Noord-Holland Limmen, Castricum, Egmond, Heiloo, Alkmaar, Heerhugowaard, Uitgeest, Zaanstreek, Akersloot en omstreken. De praktijk is met openbaar vervoer goed bereikbaar. In het gezondheidscentrum van Limmen werken meerdere disciplines o.a. fysiotherapie, huisarts, huiwerkbegeleiding